Дома > Вести > Вести од компанијата

Дали автомобилот со самовшмукување треба да користи целосно синтетичко масло?

2023-10-25

http://www.sdrboil.com/fully-synthetic-or-synthetic-turbine-oil-sp-5w-30.html

【 Master Bang 】 Дали автомобилот со самовшмукување треба да користи целосно синтетичко масло?

Master Bang спомна во својата претходна статија дека моделите со турбополнач треба да користат целосно синтетичко масло.

Затоа, некои пријатели мислат дека моделите со самовшмукување треба да користат само минерално масло.

Но, всушност, атмосферските автомобили можат да користат и целосно синтетичко масло.

Најпрво, во споредба со турбо-моторот и моторот со самовшмукување, турбо-полначот има подобри перформанси за динамичка реакција во регионот со мала брзина.

Кога самовшмукувачкиот мотор ужива посилна моќност, треба да ја зголеми брзината.

За секојдневно возење, побарувачката за енергија е релативно голема, а честопати и пријателите со автомобили со самовшмукување со голема брзина. Премногу голема брзина, интензитетот на абење ќе биде поголем.

Во тоа време, употребата на целосно синтетичко масло, абењето ќе биде помало, подобра заштита на моторот, перформансите ќе бидат подобри.

И во споредба со целосно синтетичкото масло и минералното масло, индексот на вискозност на целосно синтетичкото масло може да биде поголем, а стабилноста е подобра при високи температури.

И во однос на дебелината на маслениот филм, на висока температура од 100℃, дебелината на маслениот филм на вкупното синтетичко основно масло е 10% подебела од онаа на минералното масло.

Колку е подебел филмот за масло, толку е подобра заштитата на подвижните делови со голема брзина.

Кога автомобилот со самовшмукување користи целосно синтетичко масло, може да биде посигурно дека ќе претекнува и ќе забрза и подобро ќе ја изигра силната сила што автомобилот треба да ја има.

Покрај тоа, за цената, иако целосната синтеза е двојно или дури и поскапа, но, исто така, земете ги предвид циклусот на замена и трошоците за замена

Минерално масло 5000 километри промена, синтетичко 10.000 километри промена, синтетичко масло еднаш и минерално масло двапати, плус замена на овие филтри, часови, за да се одржи цената на маслото и времето, всушност, разликата е не многу пари.

Имајќи предвид дека цената на нафтата сега е толку скапа, а целосно синтетичкото масло има добра способност за заштеда на гориво, Master Bang предложи сопствениците на пријатели да можат да се обидат да користат целосно синтетичко масло.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept