Дома > Вести > Вести од индустријата

Што е целосно синтетичко турбинско масло SP A3 или B4?

2023-09-12

Целосно синтетичко турбинско масло SP A3 или B4се масла за подмачкување со високи перформанси кои се специјално дизајнирани за употреба во гасни и парни турбини. Овие масла се направени од синтетички базни масла и се формулирани со внимателно избалансиран систем за адитиви за да обезбедат одлична оксидација и термичка стабилност, како и исклучителни својства против абење и антикорозија.


Целосно синтетичко турбинско масло SP A3 е формулирано за да ги исполни највисоките стандарди за перформанси кај гасните турбини, додека целосно синтетичкото турбинско масло SP B4 е специјално дизајнирано за употреба во парни турбини. И двете масла може да се користат во електрани со комбиниран циклус и други апликации каде што е потребно подмачкување со високи перформанси.


Некои од придобивките од користењетоЦелосно синтетичко турбинско масло SP A3 или B4вклучуваат продолжен век на опрема, намалени трошоци за одржување, зголемена ефикасност на опремата и подобрена доверливост. Овие масла, исто така, го минимизираат формирањето на наслаги и загадувачи, што може да помогне да се намалат емисиите и да се подобрат еколошките перформанси.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept